Overnachten in Weerribben Wieden

Wakker worden in een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa

Historische stadjes, pittoreske dorpjes, eindeloos veel water en prachtige natuur. Dat is het decor van de Weerribben, een natuurgebied in het noordwesten van de provincie Overrijssel, dat onderdeel is van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. In het verleden was dit gebied bedekt met turf, veen en riet. Nu is de Weerribben een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Wandelfiets of vaar je door dit gebied dan word je overmeesterd door rust en geniet je van een betoverend landschap, waarin je voor even terug bent in de tijd en de stress van alledag vergeet. Wil je in de Weerribben overnachten? Dan heb je volop keuze uit hotels, bed en breakfasts, vakantiehuisjes, lodges en campings.

Hotel

Grote, drukke steden zijn ver te zoeken in de Weerribben. Kleine stadjes en dorpjes zijn er wel in overvloed, allemaal even uniek en historisch. De grootste stad is Steenwijk. Deze plaats wordt ook wel het toeristische centrum van de kop van Overrijssel genoemd. Kies je voor een hotel in Steenwijk, dan heb je enerzijds de gemakken van de stad binnen handbereik en ben je anderzijds zo in de uitgestrekte bossen van de Eese en de Woldberg. Ook wandel je in no time over heidevelden met hunebedden en richting de veenmoerassen en meren van Giethoorn. Deze plaats staat bekend om zijn bruggetjes, waterwegen en prachtige oude boerderijen. Het wordt weleens Hollands Venetië genoemd.
Overnachten middenin de Weerribben? Ook dat kan, bijvoorbeeld in een prachtige oude boerderij met uitzicht op het water of in een hotel in het authentieke centrum, van waaruit je direct vanaf de parkeerplaats van het hotel in een huurbootje of rondvaartboot stapt. Je kunt ook in de Weerribben overnachten in prachtige historische panden in de pittoreske dorpen De Bult, Zwartsluis, Blokzijl, Ossenzijl, Vollenhove en Kalenberg.
Bekijk alle hotels in Weerribben-Wieden

Bed and Breakfast

Ook vanuit een bed and breakfast is het mogelijk om de schoonheid van het gebied te bewonderen. Kies je voor een B&B, dan ontdek je de gastvrijheid en gezelligheid van de mensen uit het gebied. Of je nou kiest voor een B&B in De Pol, Baarlo, Marknesse, Sint Jansklooster of in de omgeving van de Weerribben? Overal slaap je in een prachtig, oud huis, omringd door de natuur. Zie je jezelf al zitten buiten op het terras, terwijl je geniet van het ontbijt dat je gastheer/gastvrouw serveert? Het kan goed zijn dat er na eenmaal kiezen voor een B&B in de regio ernog vele malen volgen.
Bekijk B&B’s

Weerribben lodge

In de plaats Ossenzijl, middenin de Weerribben, ligt een vakantiepark. Hier kun je overnachten in een Weerribben lodge, prachtig aan het water gelegen. Overnachten kan ook in een vrijstaand Weerribben vakantiehuisje in Kalenberg, Wannerperveen, Eesveen of Giethoorn. Overal word je omringd door bossen, heidevelden en veenmoerassen. Met de vogelgeluiden op de achtergrond is het heerlijk wakker worden in je Weerribben vakantiehuisje of Weerribben lodge.
Bekijk alle vakantieparken